Män(niksor) är djur! (ang. debatten om Blondinbella)

Vad är det för fel på vårt samhälle? Det har länge debatterats om hur svårt kvinnor som utsätts för övergrepp har det i domstolar. "Alla" tycker att det är hemskt, att det måste få ett slut och att det självklart inte spelar någon roll om kvinnan var full, vad hon hade på sig o.s.v. "Alla" vet också hur svårt det är för kvinnor att träda fram och berätta vad de har varit med om och menar att de självklart ska kunna göra det.

Så när sveriges största bloggare är med om ett övergrepp och dessutom är så stark att hon vågar gå ut i media och berätta om det så borde hon ju få stående ovationer, det borde skrivas spaltmetrar om vilken förebild hon är för andra tjejer som har varit med om liknande saker, debatten om övergrepp mot kvinnor borde väckas och det borde skrivas artiklar med faktarutor som "så går du vidare, här finns hjälp att få". Men vad händer? Jo, hon blir ifrågasatt och förlöjligad i massor med bloggar och kommentarer på artiklar.  Det spekuleras vilt i hurvida detta är ett PRtrick för att få mer läsare och vissa menar t.o.m. att hon förtjänar det. Hon är  ju en ung tjej som tar mycket plats, är rik och framför åsikter som ibland är rent kontroversiella. Dessutom menar bloggarna att det största beviset för att det inte är sant är att hon går ut och berättar om det och dessutom ser glad ut på bilderna i artiklarna! Istället verkar de tycka att hon ska ligga hemma, gråta och må dåligt och absolut inte berätta det för någon. Vad är det här egntligen?? När en ung stark sjuttonåring går ut och berättar om ett övergrepp så är det fel för att det inte passar in i den normala mallen? Framför allt verkar det vara andra kvinnor som tycker så. Men det är ju just det här som gör så att vi upprätthåller de gamla tankesätten där det är kvinnan som ska skämmas för övergreppet! Den här debatten gör ju också så att andra som utsätts aldrig kommer att våga gå ut och berätta, de har ju sett hur stämplad och förlöjligad man blir. Sånt här gör mig så trött och uppgiven. Vi kommer aldrig att få ett jämställt samhälle så länge som sånt här pågår.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Heej!!

Var längesen :)

Tack, tack :)

Hmm, mycket märkligt att inte Umeå fått reda på de smaskiga nyheterna från norr, he he. ALLA visste DIREKT här i stan iallafall (ja, du vet hur det är :p) Hur är allt med dig? hur går studierna? Wäääh du är väl snart klar (eller snart och snart) börjar få panik att man inte har läst nåt!! Men jag läär ju vara sysselsatt ett bra tag framöver. :)Kram!

2008-08-03 @ 16:58:08
URL: http://sannaxel.blogg.se/
Postat av: Sanna

Haiii!

Jaadå, jag har ingen panik, nå hinner man göra allt man vill :)

Okej, vad jobbade du med under "pausen" då?

Skönt ändå att kunna göra så om man känner sig less och vill ta det lungt ett tag.Kram

2008-08-08 @ 08:09:03
URL: http://sannaxel.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag håller med! Bra inlägg. fortsätt skriva om sånt här, det är väl det vi kan göra, right?Jag håller med, på alla punkter.Ha det gött!

2008-08-11 @ 12:23:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0