Ett tecken på att jag behöver semester

Det här var vad Robin möttes av när han skulle göra sitt eftermiddagskaffe:
Japp, jag hade bryggt mitt morgonkaffe med måttet kvar i filterbehållaren, men smaken var utmärkt ändå! Börjar känna mig lite trött och tankspridd nu. Skönt att jag blir ledig om två dagar,

Jag är så bra idag!

De senaste helgerna har jag inte gjort något vettigt, men sedan får man plötsligt energi.

Idag har jag:
-Hunnit kolla min nýa helgfrukostserie; miami ink. Vet inte vad det är men, jag gillar den verkligen. Skulle nog aldrig kunna tatuera mig men mycket av det de gör blir så fint!
-Varit och kört ett stenhårt benpass.
-Städat hela lägenheten (med Robin såklart) inget fusktstäd den här gången. Men vi har en del fönster kvar att putsa.
-Gjort lax till middag och lunchlåda imorgon.
-Haft tvättstuga
-Renbäddat
-Handlat
-Bakat kladdkaka och haft folk här på fika.

Det här var säkert helt ointressant läsning men jag var bara tvungen att få ner det här i skrift.

Igår var det världens regnväder här. Det var som jag föreställer mig ett tropiskt monsunregn. Billarmen på åcparkeringen gick t.o.m. igång. Det var en perfekt dag för att stanna inne och kolla på film. Så det gjorde jag. Kommer inte ihåg vad den hette men den var bra :) Fixade lite hemma då med.


Män(niksor) är djur! (ang. debatten om Blondinbella)

Vad är det för fel på vårt samhälle? Det har länge debatterats om hur svårt kvinnor som utsätts för övergrepp har det i domstolar. "Alla" tycker att det är hemskt, att det måste få ett slut och att det självklart inte spelar någon roll om kvinnan var full, vad hon hade på sig o.s.v. "Alla" vet också hur svårt det är för kvinnor att träda fram och berätta vad de har varit med om och menar att de självklart ska kunna göra det.

Så när sveriges största bloggare är med om ett övergrepp och dessutom är så stark att hon vågar gå ut i media och berätta om det så borde hon ju få stående ovationer, det borde skrivas spaltmetrar om vilken förebild hon är för andra tjejer som har varit med om liknande saker, debatten om övergrepp mot kvinnor borde väckas och det borde skrivas artiklar med faktarutor som "så går du vidare, här finns hjälp att få". Men vad händer? Jo, hon blir ifrågasatt och förlöjligad i massor med bloggar och kommentarer på artiklar.  Det spekuleras vilt i hurvida detta är ett PRtrick för att få mer läsare och vissa menar t.o.m. att hon förtjänar det. Hon är  ju en ung tjej som tar mycket plats, är rik och framför åsikter som ibland är rent kontroversiella. Dessutom menar bloggarna att det största beviset för att det inte är sant är att hon går ut och berättar om det och dessutom ser glad ut på bilderna i artiklarna! Istället verkar de tycka att hon ska ligga hemma, gråta och må dåligt och absolut inte berätta det för någon. Vad är det här egntligen?? När en ung stark sjuttonåring går ut och berättar om ett övergrepp så är det fel för att det inte passar in i den normala mallen? Framför allt verkar det vara andra kvinnor som tycker så. Men det är ju just det här som gör så att vi upprätthåller de gamla tankesätten där det är kvinnan som ska skämmas för övergreppet! Den här debatten gör ju också så att andra som utsätts aldrig kommer att våga gå ut och berätta, de har ju sett hur stämplad och förlöjligad man blir. Sånt här gör mig så trött och uppgiven. Vi kommer aldrig att få ett jämställt samhälle så länge som sånt här pågår.


RSS 2.0