Ett riktigt bra ord

I Gällivare (jaaaa, det finns säkert på andra ställen också) har vi ett riktigt bra ord. Det kan i stort sett användas närsomhelst. Ordet är dessutom mkt kort och koncist. Här har jag listat de betydelserna som jag kan komma på just nu. Kommentera om du kommer på fler betydelser.

Nååå- Används när någon vill uttrycka t.ex. " vad söt liten hund"
Nååå- "Stackare, du har det inte lätt"
Nå!!-Sluta nu! Används framst när någon gör något fysiskt bus, t.ex. ett barn som försöker få uppmärksamhet genom att kittla en vuxen.
Nå?-Varför det?  Används som svar när någon t.ex. säger "Nä, nu måste jag gå hem, jag har lite bråttom" 
Nå..?-Berätta mer, du måste utvecka historien lite/ Hur gick det till?

En bra dag

Den här dagen utvecklade sig till en riktigt bra, vanlig dag. Jag har:

1. Hunnit städa lite ytligt så att det iaf inte är jättestökigt, en massa disk och dammdinosaurier
2. Fått ren lycka rakt i min dator :D Tack!!! Det är alltså en liveinspelning från-97 med Lasse. Den innehåller flera låtar som jag aldrig har hört förut, underbart arr på dem jag har hört  förut och dessutom mellansnack :)
3. Hunnit plugga riktigt bra.
4., Snackat skit och druckit te med Nisse och Fusisu.


Bra citat

Runt omkring mig så har jag människor som säger riktigt bra saker ibland, så jag har tänkt skriva ut dem här så att de inte glöms bort. Den bästa citatmakerskan är helt klart fusisu. Hon bara spottar ur sig dem hela tiden, men jag kommer inte ihåg dem så länge eftersom jag inte skriver ner dem. Men det ska det bli ändring på! Jag börjar lite lätt med  tre stycken.

Fusisu när jag funderade på om jag skulle köpa en klänning.
KÖP, rätt vad det är så kommer sommaren och biter en i arslet och då har man inget att ha på sig.

Jag köpte och japp, sommaren kom alldeles för fort och jag var tacksam för att jag iaf hade en sak att ha på mig.

Föreläsare om vilken av de rekomnderade böckerna på  litteraturlistan som egentligen är bäst.
Ta vilken som helst.! Välj den som luktar godast, ni ska ju sitta en hel del med boken.  Ja, det här är inte så dumt som det kan låta...Vad jag menar är att det inte spelar någon roll vilken bok ni tar, bara ni läser den!

Klockrent citat, ingenting att tillägga där inte.

Vart man än far så har man ju ändå alltid med sig själv. Sagt av fröken S (och förmodligen många stora psykologer). Jag kommer inte ihåg sammanhanget men det är ju helt sant. Man kan inte fly från sina problem och det är värt att jobba med och tycka om sig själv.

Det var allt för idag.

Bortvalda för att de är kvinnor

http://www.aftonbladet.se/wendela/article3338357.ab  Artikeln handlar om att många högskolor  väljer att ta det kön som är underrepresenterat när alla övriga meriter är lika. I artikeln så var det kvinnor som inte kom in eftersom platserna hade gått till män istället. Hallå, vänd på det här! Om en man hade gått ut och berättat om samma sak så hade han blivit kallad mansgris och man hade applåderat åt att man tar in de underrepresenterade kvinnorna istället för honom. Men seriöst! Jämställdhet måste gå åt båda hållen, man kan inte ha en debatt där man tycker att kvinnor endast ska få fördelar. Om kvinnor är underrepresenterade så tar vi in dem, om män är underrepresenterade så skiter vi i det och tar in kvinnor ändå. Det blir ju helt skevt! Dessutom måste man komma ihåg att det här endast gälller när de övriga meriterna är exakt lika. Det är alltså inte så att en mindre kompetent person kan få en plats p.g.a. könet är underrepresenterat.
 
Det är artiklar som den här som saboterar jämställdhetsdebatten. Det gör det så lätt för motståndarna att bara vifta bort det med ett "men kvinnor är aldrig nöjda, ni vill bara ha alla fördelar och vi stackars män håller på bli diskriminerade nu" Så är det ju inte ännu. Det finns mycket som måste fixas till, men det gäller åt båda hållen -ska vi ha lika rättigheter så måste vi också ha lika skyldigheter.

Humor

http://www.expressen.se/Nyheter/1.1293738/forskare-i-morgon-gar-jorden-under

Det som avses är alltså partikelacceleratorn på CERN. Undrar vad de 5000 forskarna forskar i?

Här är han!En bild på Bengt som jag har lovat. Är så nöjd med honom :)

RSS 2.0